No Data Was Delivered?

emreemre Member Posts: 2 Contributor I
edited November 2018 in Help
I get this error. Why this happens, can you help me?

image

Answers

  • Nils_WoehlerNils_Woehler Member Posts: 463  Guru
    Hi,

    can you please post your process XML like it is descriped in here: http://rapid-i.com/rapidforum/index.php/topic,4654.0.html

    Best,
    Nils
  • hagen85hagen85 Member Posts: 18 Contributor II
    Seems like you just forget to connect some ports within the X-Validation? Have you checked if all connections are intact.
    Regards
    Hagen
  • emreemre Member Posts: 2 Contributor I
    here is the xml...
    and  @hagen85 I am not sure about how to make sure all ports are connected within X-Validation. How can I do that?
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
    <process version="5.2.001">
      <context>
        <input/>
        <output/>
        <macros/>
      </context>
      <operator activated="true" class="process" compatibility="5.2.001" expanded="true" name="Process">
        <process expanded="true" height="325" width="480">
          <operator activated="true" class="read_csv" compatibility="5.2.001" expanded="true" height="60" name="Read CSV" width="90" x="45" y="120">
            <parameter key="csv_file" value="C:\Users\Emrecan\Desktop\datahw2file.csv"/>
            <parameter key="column_separators" value=","/>
            <parameter key="use_quotes" value="false"/>
            <parameter key="parse_numbers" value="false"/>
            <list key="annotations"/>
            <list key="data_set_meta_data_information"/>
          </operator>
          <operator activated="true" class="set_role" compatibility="5.2.001" expanded="true" height="76" name="Set Role" width="90" x="179" y="120">
            <parameter key="name" value="playtennis"/>
            <parameter key="target_role" value="label"/>
            <list key="set_additional_roles"/>
          </operator>
          <operator activated="true" class="x_validation" compatibility="5.2.001" expanded="true" height="112" name="Validation" width="90" x="380" y="120">
            <parameter key="number_of_validations" value="3"/>
            <process expanded="true">
              <portSpacing port="source_training" spacing="0"/>
              <portSpacing port="sink_model" spacing="0"/>
              <portSpacing port="sink_through 1" spacing="0"/>
            </process>
            <process expanded="true">
              <portSpacing port="source_model" spacing="0"/>
              <portSpacing port="source_test set" spacing="0"/>
              <portSpacing port="source_through 1" spacing="0"/>
              <portSpacing port="sink_averagable 1" spacing="0"/>
              <portSpacing port="sink_averagable 2" spacing="0"/>
            </process>
          </operator>
          <connect from_op="Read CSV" from_port="output" to_op="Set Role" to_port="example set input"/>
          <connect from_op="Set Role" from_port="example set output" to_op="Validation" to_port="training"/>
          <connect from_op="Validation" from_port="training" to_port="result 1"/>
          <portSpacing port="source_input 1" spacing="0"/>
          <portSpacing port="sink_result 1" spacing="0"/>
          <portSpacing port="sink_result 2" spacing="0"/>
        </process>
      </operator>
    </process>
  • Nils_WoehlerNils_Woehler Member Posts: 463  Guru
    Hi,

    hagen85 was correct. Your X-Validation is completely empty. You have to double click on the X-Validation and fill it with operators.
    I would recommend you to watch this tutorial videos to get used to RapidMiner: http://rapid-i.com/content/view/189/212/lang,en/

    Best,
    Nils
Sign In or Register to comment.