RapidMiner 9.7 is Now Available

Lots of amazing new improvements including true version control! Learn more about what's new here.

CLICK HERE TO DOWNLOAD

can't run rapidminer from eclipse

mercyforevermercyforever Member Posts: 8 Contributor I
edited November 2018 in Help
Hi

I have problems with running rapidminer from Eclipse. The error is:
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.tools.ParameterService init
Message: Reading configuration resource com/rapidminer/resources/rapidminerrc.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.tools.I18N <clinit>
INFO: Set locale to en.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapid_i.Launcher ensureRapidMinerHomeSet
INFO: Property rapidminer.home is not set. Guessing.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapid_i.Launcher ensureRapidMinerHomeSet
INFO: Trying base directory of classes (build) 'E:\yuanshuai\lab\thesis\rapidminer-5-master'...gotcha!
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.repository.RepositoryManager load
INFO: Cannot access file system in execution mode UNKNOWN. Not loading repositories.
May 01, 2016 1:25:48 AM com.rapidminer.tools.expression.parser.ExpressionParserFactory <clinit>
INFO: Default version of expression parser registered successfully
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.OperatorService init
INFO: Number of registered operator classes: 443; number of registered operator descriptions: 444; number of replacements: 403
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties <init>
WARNING: Missing database driver class name for ODBC Bridge (e.g. Access)
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties registerDrivers
INFO: JDBC driver ca.ingres.jdbc.IngresDriver not found. Probably the driver is not installed.
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties registerDrivers
INFO: JDBC driver oracle.jdbc.driver.OracleDriver not found. Probably the driver is not installed.
[Fatal Error] :1:1: Premature end of file.
I used the version "rapidminer-5" from github.
Any one know how to deal with this?
Thank you
Tagged:

Answers

  • Marco_BoeckMarco_Boeck Team Lead Software Engineering Administrator, Moderator, Employee, Member, University Professor Posts: 1,932   RM Engineering
    Hi,

    I can't see any error. Don't be fooled by the "Fatal Error", it's not :)
    That was an old error message which wrongly showed a few years ago. That's about all the info I can give on version 5 as it's really old.

    Regards,
    Marco
  • capensiscapensis Member Posts: 3 Contributor I
    Yes, Marco is right. I have the same output in Netbeans and all work perfectly  :)
Sign In or Register to comment.