RapidMiner

Contributor II sharmar6
Contributor II

Web Table extraction stopped working

Hi,

Did anyone face a situation where an operator suddenly stopped giving results, so much so that even the tutorial process stopped working. I am working on "Web Table Extraction" operator which suddenly started giving a blank page as result. Initially I thought perhaps the web page might have changed which was not the case. After trying with different web pages, I tried with the tutorial process given in the HELP, that didn't work either.

Please advise, what I may be doing wrong here.

 

Regards,

Rajat

10 REPLIES
Community Manager Community Manager
Community Manager

Re: Web Table extraction stopped working

hello @sharmar6 - I just ran the tutorial process for Read HTML Table and it worked perfectly.  Can you please post your process in XML (see instructions on the right)?

 

Scott

 

Scott Genzer
Senior Community Manager
RapidMiner, Inc.
Contributor II sharmar6
Contributor II

Re: Web Table extraction stopped working

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><process version="7.5.001">
  <context>
    <input/>
    <output/>
    <macros/>
  </context>
  <operator activated="true" class="process" compatibility="7.5.001" expanded="true" name="Process">
    <process expanded="true">
      <operator activated="true" class="web_table_extraction:html2exampleset_operator" compatibility="0.1.007" expanded="true" height="68" name="Read HTML Table" width="90" x="581" y="34">
        <parameter key="resource_type" value="url"/>
        <parameter key="url" value="https://en.wikipedia.org/wiki/BRIC"/>
      </operator>
      <connect from_op="Read HTML Table" from_port="collection of html data tables as example sets" to_port="result 1"/>
      <portSpacing port="source_input 1" spacing="0"/>
      <portSpacing port="sink_result 1" spacing="0"/>
      <portSpacing port="sink_result 2" spacing="0"/>
    </process>
  </operator>
</process>
Contributor II sharmar6
Contributor II

Re: Web Table extraction stopped working

Is it due to version mismatch issue  ?

Community Manager Community Manager
Community Manager

Re: Web Table extraction stopped working

oh that is distinctly possible.  I strongly recommend always running the most current version due to many incompatibility issues.

 

Scott

Scott Genzer
Senior Community Manager
RapidMiner, Inc.
Contributor II sharmar6
Contributor II

Re: Web Table extraction stopped working

But my question is that what happened so suddenly, it was working fine till yesterday and stopped working now.

Community Manager Community Manager
Community Manager

Re: Web Table extraction stopped working

I have no idea.  Last update was Oct 19.  We can see if @ey has any thoughts on this...  Smiley Happy

 

Scott

Scott Genzer
Senior Community Manager
RapidMiner, Inc.
Highlighted
Contributor II sharmar6
Contributor II
Solution

Re: Web Table extraction stopped working

Hi,

Thanks for your help. It was not just the Web Table Extraction operator but pretty much every operator. RM stopped displaying results. Finally resolved it. Thanks to an earlier thread. You can find the solution here. It was due to a file named "vlperspective*.xml"

 

https://community.rapidminer.com/t5/Developer-Forum/Rapidminer-can-t-show-results-after-executing-ow...

RM Research
RM Research

Re: Web Table extraction stopped working

Good to know you found the actual issue. Just out of curiousity, if you feel like sharing, can you tell us in general terms the usecase for which you use this extension? As this extension is an output of a public project, I'd appreciate to know how its being used by the broader community.

 

Thanks and Best Regards,

Edwin

Contributor II sharmar6
Contributor II

Re: Web Table extraction stopped working

Hi,

I use this opertaor to extract survey data (election survey) and further process this data following some business rules. This operator has really expedited the whole process. Thanks for developing it.

Polls
How can RapidMiner increase participation in our new competitions?
Twitter Feed