The Altair Community is migrating to a new platform to provide a better experience for you. The RapidMiner Community will merge with the Altair Community at the same time. In preparation for the migration, both communities are on read-only mode from July 15th - July 24th, 2024. Technical support via cases will continue to work as is. For any urgent requests from Students/Faculty members, please submit the form linked here.
Options

"video tutorial not matching experience"

punstresspunstress Member Posts: 3 Contributor I
edited June 2019 in Help
Hi, it's my first day using RapidMiner!

I decided to watch the tutorial first because I was getting stumped too many times.

I'm watching http://rapid-i.com/videos/tutorials/01_rm5_gui/rm5_gui.html and it says that after I click New on the welcome page, I'll be prompted to create a location for the new process (about 58 seconds in). But that doesn't happen. It just goes right to the design perspective. Is that because it's not the first time I'm opening the program or has something changed?

Answers

  • Options
    MariusHelfMariusHelf RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,869 Unicorn
    Hi,

    that's probably because it's not the first start. All processes are stored in a so-called Repository, and that needs to be configured only once. You can create a new repository by clicking the green plus "+" on top of the repository view. Then you should see a dialog similar to the one from the video.

    Best,
    Marius
Sign In or Register to comment.