Reporting table with several columns in the same page.

javemarjavemar Member Posts: 23 Contributor II
edited November 2018 in Help
Hello


I started few days ago with this program and i tried to make a report. I would like to put a table in the report, but i got one column by page. My table only has two attributes. Does anyone know how two make this report works.


Thank for all you support

Answers

  • MariusHelfMariusHelf RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,869   Unicorn
    Which version are you using? Due to a bug RapidMiner 5.2.006 is not compatible with the current Reporting extension. We are going to release an updated of the Reporting extension today which will be working again.

    Best, Marius
  • javemarjavemar Member Posts: 23 Contributor II
    Hello

    Well, i was using rapid miner 5.2.006 but i couldn´t make anything with the reporting extension, so i downgrade to  5.2.003. In this version i did a table, but i got one column by page in a pdf report. About the release, where I could reach this?

    Thanks Marius.
  • MariusHelfMariusHelf RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,869   Unicorn
    The update will be available from Tools->Update RapidMiner from within RapidMiner, and I will also leave you a short note here.

    A 2-columned report is currently not possible, sorry.

    Best, Marius
  • javemarjavemar Member Posts: 23 Contributor II

    Anyway this program is awesome. I exported to excel and this work for me.


    Thanks Marius.


  • MariusHelfMariusHelf RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,869   Unicorn
    Nice to hear that.

    By the way, I just released an update of the Reporting extension.

    -Marius
  • pmiddletpmiddlet Member Posts: 9 Contributor II
    Marius,

    Might this be a recurring issue in the latest update? I updated RM 5.2 through the GUI today (as prompted, so I think it was 5.2.6?) and it looks as if RM is stalling at load when it attempts to load the Reporting Extension. I can't seem to get it to load. I'm using Mac OS X  10.7.4, 2.4gHz i5, 8GB 1.3ghz DDR3. Have been previously able to use RM with the R extension successfully until this update. I will probably reload 5.2 and see if I have any further issues with an update. Here's the dump, if interested in a look. :
    6/18/12 4:12:45.364 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Jun 18, 2012 4:12:45 PM com.rapidminer.tools.plugin.Plugin registerAllPluginDescriptions
    6/18/12 4:12:45.365 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: WARNING: Cannot register operators from 'Web Mining': Dependencies not fulfilled! This plugin needs a RapidMiner version 5.2 and the following plugins:
    6/18/12 4:12:45.365 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: [rmx_text (5.2)]
    6/18/12 4:12:45.646 PM java: CGContextGetCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Jun 18 16:12:45 MGYAFMDV13 java[3853] <Error>: CGContextGetCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Jun 18 16:12:45 MGYAFMDV13 java[3853] <Error>: CGContextSetBaseCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Jun 18 16:12:45 MGYAFMDV13 java[3853] <Error>: CGContextGetCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.647 PM java: CGContextSetBaseCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Jun 18 16:12:45 MGYAFMDV13 java[3853] <Error>: CGContextSetBaseCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM java: CGContextGetCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.648 PM java: CGContextSetBaseCTM: invalid context 0x0
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: com/rapidminer/test_utils/Asserter
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.lang.Class.getDeclaredMethods0(Native Method)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.lang.Class.privateGetDeclaredMethods(Class.java:2427)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.lang.Class.getMethod0(Class.java:2670)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.lang.Class.getMethod(Class.java:1603)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.tools.plugin.Plugin.callInitMethod(Plugin.java:794)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.tools.plugin.Plugin.callPluginInitMethods(Plugin.java:776)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.tools.plugin.Plugin.initPlugins(Plugin.java:762)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.tools.plugin.Plugin.initAll(Plugin.java:877)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.RapidMiner.init(RapidMiner.java:456)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.gui.RapidMinerGUI.run(RapidMinerGUI.java:221)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.gui.RapidMinerGUI.launch(RapidMinerGUI.java:505)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.gui.RapidMinerGUI.main(RapidMinerGUI.java:488)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.rapidminer.test_utils.Asserter
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
    6/18/12 4:12:45.723 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    6/18/12 4:12:45.724 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
    6/18/12 4:12:45.724 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at com.rapidminer.tools.plugin.PluginClassLoader.loadClass(PluginClassLoader.java:102)
    6/18/12 4:12:45.724 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
    6/18/12 4:12:45.724 PM [0x0-0x95095].com.apple.JarLauncher: ... 12 more
    6/18/12 4:12:45.928 PM SyncServer: [0x10a016f00] |DataManager|Warning| Client com.apple.Mail.Notes image file path /System/Library/Frameworks/Message.framework/Resources/Syncer.syncschema/Contents/Resources/MailSyncClient.icns does not exist.
    Notice where at the end, at the same time, something in apple mail was called....what in the world is that? :)  I use Outlook, so that was a surprise..not sure if that has a bearing on the problem though.

    Phillip
  • Nils_WoehlerNils_Woehler Member Posts: 463  Guru
    Hi,

    I would recommend you to re-install RapidMiner. The missing Interface Asserter is part of RapidMiner's core. So something must have gone wrong with your update.
    Regarding the call to com.apple.Mail.Notes.. I have no idea where this is coming from. But it seems as if a icon is missing ;-)

    Best,
    Nils
  • pmiddletpmiddlet Member Posts: 9 Contributor II
    Hi Nils,

    Reinstalled and now works. Of course, there is the still nagging issue of getting the R Extension to work properly for us Mac OS folks. I've sent some frustrated posts over this. This particular segment is having trouble here, and there's no clear documentation on the fixes. Here are some links (I must apologize in advance for some of my remarks). If you would like an error dump, let me know. This thread can be moved to another area of the forum as you think appropriate. 

    http://rapid-i.com/rapidforum/index.php/topic,5201.msg18631.html#msg18631

    http://rapid-i.com/rapidforum/index.php/topic,4138.msg18630.html#msg18630

    http://rapid-i.com/rapidforum/index.php/topic,4912.msg18629.html#msg18629


    Thanks for all of your help and comments on this forum. Just as a sidenote, if some of these types of issues and documentation can be noticeably improved, I could envision the value in a support subscription.
Sign In or Register to comment.