RapidMiner 9.7 is Now Available

Lots of amazing new improvements including true version control! Learn more about what's new here.

CLICK HERE TO DOWNLOAD

Causing an Execute Process to wait

rachel_lomaskyrachel_lomasky Member Posts: 52  Guru
edited November 2018 in Help

I'm doing 3 "Execute process" calls in a row:

1. cURL to get an id

2. cURL to download a file with the id

3. unzip of the file

 

It seems that they are not waiting for each other, so the 2. is executing before 1 is truly done.  Is there a "wait until the predecessor is done" option?  I know about the "Delay" operator and putting those in does work.  But I was hoping I wouldn't have to basically put in the worst case delay.

Answers

  • Thomas_OttThomas_Ott RapidMiner Certified Analyst, RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,761   Unicorn

    Something sounds strange, usually the 2nd Execute Process will trigger after the 1st one is done and so forth. The 2nd process can't execute without getting the ID from the 1st process, right? Does this crash?

  • rachel_lomaskyrachel_lomasky Member Posts: 52  Guru

    No, it doesn't crash.  It just executes too soon.  When I put the delay in, it works fine.

  • Thomas_OttThomas_Ott RapidMiner Certified Analyst, RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,761   Unicorn

    Hmm, hard to know with out seeing the process and data. I'm guessing RM thinks the process 1 is done but it really isn't. 

  • Edin_KlapicEdin_Klapic Moderator, Employee, RMResearcher, Member Posts: 283  RM Data Scientist

    Hi Rachel,

    assuming you execute the cURL command within in Execute Program Operator RapidMiner views it as finished when the command is triggered.

    Do you have the In and Output Ports of the Execute Process Operators connected? You might try that and check the Use Input checkbox.

    Do you have the same problems when you execute everything within one process?

     

    Best regards,

    Edin

    Thomas_Ottyyhuang
  • JEdwardJEdward RapidMiner Certified Analyst, RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 570   Unicorn

    I'm trying to build a process to replicate at my end, but haven't had luck so far as it seems to work each time for my one. 

    Is there any chance you could anonymise an example process for us to have a closer look at?  

     

    Also, have you tried turning off cache process on the Execute Process for Step 2?    That might help a bit. 

    Thomas_Ott
Sign In or Register to comment.