s&p-500-regression -> java.lang.NullPointerException

werbungsbunkerwerbungsbunker Member Posts: 3 Contributor I
edited December 2018 in Help

I ran the s&p-500-regression example without modification and I got

Oct 27, 2017 1:56:12 PM INFO: No filename given for result file, using stdout for logging results!
Oct 27, 2017 1:56:12 PM INFO: Process //Keras Samples/sp_500_regression/s&p-500-regression starts
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: Process failed: operator cannot be executed. Check the log messages...
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: Here:
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: Process[1] (Process)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: subprocess 'Main Process'
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Retrieve s&p-500-data[1] (Retrieve)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Select Attributes[1] (Select Attributes)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Normalize[1] (Normalize)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Windowing[1] (Windowing)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Set Role[1] (Set Role)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Split Data[1] (Split Data)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Keras Model[1] (Keras Model)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: subprocess 'Executed Process'
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Convolutional Layer[1] (Add Convolutional Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Pooling Layer[1] (Add Pooling Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Convolutional Layer (2)[1] (Add Convolutional Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Pooling Layer (2)[1] (Add Pooling Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Core Layer[1] (Add Core Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Core Layer (2)[1] (Add Core Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: | +- Add Core Layer (3)[1] (Add Core Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: ==> | +- Add Core Layer (4)[1] (Add Core Layer)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: +- Apply Keras Model[0] (Apply Keras Model)
Oct 27, 2017 1:56:12 PM SEVERE: java.lang.NullPointerException

 

Answers

  • Thomas_OttThomas_Ott RapidMiner Certified Analyst, RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,761   Unicorn

    Make sure both your Python and Keras perferences point to the new Python35 environment.

  • werbungsbunkerwerbungsbunker Member Posts: 3 Contributor I
    Make sure both your Python and Keras perferences point to the new Python35 environment.

    How?

  • sgenzersgenzer 12Administrator, Moderator, Employee, RapidMiner Certified Analyst, Community Manager, Member, University Professor, PM Moderator Posts: 2,383  Community Manager

    hello @werbungsbunker - welcome to the community.  You will find that in Preferences.

     

    Scott

  • werbungsbunkerwerbungsbunker Member Posts: 3 Contributor I

    It points to "E:\Anaconda\python.exe" now, but I still get the error message. I installed keras and tensorflow-gpu using conda and running a python shell and importing keras works. So what else causes this error?

  • sgenzersgenzer 12Administrator, Moderator, Employee, RapidMiner Certified Analyst, Community Manager, Member, University Professor, PM Moderator Posts: 2,383  Community Manager

    hmm - I will kindly ask my Windows experts to chime in :)  @Thomas_Ott ?

  • Thomas_OttThomas_Ott RapidMiner Certified Analyst, RapidMiner Certified Expert, Member Posts: 1,761   Unicorn

    Did you create a specific Tensorflow environment like what the KB said to do? If yes, and both the Python perference and Keras perference point to E:\Anaconda\<environment name>\python.exe and you get the same error then it's something else. 

    sgenzer
  • rainforest02rainforest02 Member Posts: 1 Contributor I
    i have same problem too...i already set to specific tensorflow enviroment like KB said but still got the error  :(
Sign In or Register to comment.