RapidMiner 9.7 is Now Available

Lots of amazing new improvements including true version control! Learn more about what's new here.

CLICK HERE TO DOWNLOAD

Edit Auto Model process to insert 'vote' operator

User222697User222697 Member Posts: 15 Contributor II
Hi,

i have used 'Titanic' data example with Auto Model to predict the survived passengers using Naive Bayes and generate a process which i attach here.

My question is, taking as reference the documentation:

https://docs.rapidminer.com/latest/studio/operators/modeling/predictive/ensembles/vote.html

What should I modify exactly in the process I attached to make it work correctly? Can someone give any illustrative example? I would be very grateful.

Thanks very much
Tagged:

Best Answer

Answers

  • varunm1varunm1 Moderator, Member Posts: 1,198   Unicorn
    Hello @User222697

    To use "vote" operator you need at least two base learners, you cannot use with a one learning algorithm. In the below screenshot, I used your process and made modifications during model training. You can see the left part is where I used to multiply and vote during training and then the right part is where I show the two base learners I used inside vote operator.


    Is this what you are looking for? If not, provide us more details so that we can help you with the solution.
    Regards,
    Varun
    https://www.varunmandalapu.com/

    Be Safe. Follow precautions and Maintain Social Distancing

    Tghadially
  • User222697User222697 Member Posts: 15 Contributor II
    Hi,

    i have tried to do this but shows an unexpected error, see attached screenshot, it is required to implement another changes into the process to work properly?

    Thanks
  • varunm1varunm1 Moderator, Member Posts: 1,198   Unicorn
    Can you try running the XML from below attached file and inform if it is throwing an error?, It is working fine for me.


    Regards,
    Varun
    https://www.varunmandalapu.com/

    Be Safe. Follow precautions and Maintain Social Distancing

  • User222697User222697 Member Posts: 15 Contributor II
    Hi,

    your model works fine, however, if i try to apply in another processes created by Auto Model, it dont work .. is very strange
Sign In or Register to comment.