can't run rapidminer from eclipse

mercyforevermercyforever Member Posts: 8 Contributor I
edited November 2018 in Help
Hi

I have problems with running rapidminer from Eclipse. The error is:
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.tools.ParameterService init
Message: Reading configuration resource com/rapidminer/resources/rapidminerrc.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.tools.I18N <clinit>
INFO: Set locale to en.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapid_i.Launcher ensureRapidMinerHomeSet
INFO: Property rapidminer.home is not set. Guessing.
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapid_i.Launcher ensureRapidMinerHomeSet
INFO: Trying base directory of classes (build) 'E:\yuanshuai\lab\thesis\rapidminer-5-master'...gotcha!
May 01, 2016 1:25:46 AM com.rapidminer.repository.RepositoryManager load
INFO: Cannot access file system in execution mode UNKNOWN. Not loading repositories.
May 01, 2016 1:25:48 AM com.rapidminer.tools.expression.parser.ExpressionParserFactory <clinit>
INFO: Default version of expression parser registered successfully
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.OperatorService init
INFO: Number of registered operator classes: 443; number of registered operator descriptions: 444; number of replacements: 403
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties <init>
WARNING: Missing database driver class name for ODBC Bridge (e.g. Access)
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties registerDrivers
INFO: JDBC driver ca.ingres.jdbc.IngresDriver not found. Probably the driver is not installed.
May 01, 2016 1:25:49 AM com.rapidminer.tools.jdbc.JDBCProperties registerDrivers
INFO: JDBC driver oracle.jdbc.driver.OracleDriver not found. Probably the driver is not installed.
[Fatal Error] :1:1: Premature end of file.
I used the version "rapidminer-5" from github.
Any one know how to deal with this?
Thank you
Tagged:

Answers

  • Marco_BoeckMarco_Boeck Team Lead Software Engineering Moderator, Employee, Member, University Professor Posts: 1,780   RM Engineering
    Hi,

    I can't see any error. Don't be fooled by the "Fatal Error", it's not :)
    That was an old error message which wrongly showed a few years ago. That's about all the info I can give on version 5 as it's really old.

    Regards,
    Marco
  • capensiscapensis Member Posts: 3 Contributor I
    Yes, Marco is right. I have the same output in Netbeans and all work perfectly  :)
Sign In or Register to comment.